martedì 22 settembre 2015

RED WINE HEADACHE GOODBYE
This is the title of the article published on the Italian wine magazine: "I Grandi Vini"

ADDIO MAL DI TESTA DA VINO ROSSO
Questo il titolo dell'articolo pubblicato sulla rivista italiana "I Grandi Vini"
Veglio Michelino & Figlio proposes Low Histamines wines to its tasters who are afftected by food intolerances.

Thanks to the international wine consultant Sebastiano Ramello and the group "Low Histamines" we talk for the first time with the enologist Osvaldo Veglio about food intolerances and wine tasting. 
The Low Histamines group certifies wines with a histamines value lower than 0,5mg/liter (usually red wines have an everage histamines content between 4mg/l to 20mg/l). These wines are addressed to those tasters who are affected by histamines intollerance. For about 20% world population wine drinking, especially red wine, means headache, hemicranias, redness on neck and face. After years-long researche, the Piedmontese winery Veglio Michelino & Figlio together with the group "Low Histamines" have created the two first red wines with a low histamines content. The two certified label are a Dolcetto D'Alba Doc and barbera D'Alba Doc . Both these labels are certified and garanteed by "Low Histamines" and can be recognized by the orange cap and by Sebastiano ramello's Wine Selection medal as a garantee of quality.

VERSIONE ITALIANA:

Veglio Michelino & Figlio arrivano i vini Low Histamines dedicati agli intolleranti alimentari

Per la prima volta, grazie alla ricerca condotta negli ultimi anni dal consulente internazionale di vini Sebastiano Ramello e il gruppo "Low Histamines" insieme all'enologo Veglio Osvaldo, si parla di intolleranza alimentare legata al vino. 
La Low Histamines certifica vini con un valore di istamine non superiore a 0,5mg/litro (i vini rossi normalmente hanno un valore che si aggira dai 4mg/l a 20mg/l). Sono prodotti pensati per chi è più sensibile ai vini e per chi ha intolleranza alimentari alle istamine. Per circa il 20% della popolazione mondiale bere vino, specialmente quello rosso, significa soffrire poi di mal di testa e emicrania, rossore al viso e collo. 
Dopo anni di ricerca, l'azienda piemontese Veglio Michelino & Figlio e il gruppo Low Histamines hanno avuto il merito di scoprire i primi due vini a basso contenuto di istamine. Le prime etichette certificate sono un Dolcetto D'Alba Doc e un Barbera D'Alba Doc. I prodotti marchiati e garantiti "Low Histamines" si riconoscono dal logo di garanzia, dalla capsula arancione, dalla medaglia Wine Selection Sebastiano Ramello, garanzia di qualità.

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